tirsdag 11. mai 2010

Innlevering 10 foto

I dag skal vi levere inn 10 foto (og et beste foto). Vi har fått 5 nye kategorier å jobbe meg, noe som er veldig spennende, men også litt vanskelig. De nye kategoriene er: Alder, reise, ordtak, vår og selvvalgt tema. 
Jeg har prøvd å finne litt av hvert, men det var en utfordring! 


Her er bildene jeg valgte ut: 

Dette bildet ble tatt i Malta, med et Casio kompaktkamera. Jeg liker bildet fordi komposisjonen er veldig enkel, og det gir en følelse av vår. Siden det er tatt i Malta, kan det også kategoriseres som reise. 

Lyset i bildet gjør at det blir mer spennende og interessant å se på, jeg liker skyggene som danner små mønstre. Jeg liker at bladene/kvistene og skyggene rundt blomsten er rotete, slik at den vakre blomsten lett blir midtpunktet i bildet. 
I tillegg synes jeg fargene på bildet er veldig interessante fordi det er brukt komplimentærfargene rødt og grønt. 
Jeg har ikke redigert bildet noe særlig, bare skrudd opp konstrastene og dempet fargene litt, samt kuttet det litt mindre.originalbildet


Dette bildet er tatt med et Casio kompaktkamera. Bildet er tatt i Palma de Mallorca, og går under kategorien reise. Jeg liker bildet av den spanske kirken veldig godt på grunn av den spennende vinkelen, som gjør bildet veldig interessant å se på. Jeg liker også veldig godt detaljene på kirken som blir framhevet i bildet. 
Over kan du se hvordan originalbildet så ut. Jeg har redigert bildet ved å åpne det i iPhoto og bruke effekten sepia, som gjør at bildet blir i en litt brun/gylden farge. I tillegg har jeg forsterket fargene og jobbet med kontrastene. Jeg ville ha bildet i sepia for å gjøre det mer spennende å se på, og jeg liker veldig godt hvordan lyset "skjuler" seg bak toppen av kirken. Jeg liker også flystripen i himmelen som kutter bildet og gjør det interessant. 
Dette bildet er hentet fra Malta 2009, hvor vi fikk ta båt under flere huler. 
Bildet er tatt med et Casio kompaktkamera, og kan tilhøre gruppen reise, eller selvvalgt tema: Eventyr. Jeg liker komposisjonen i bildet veldig godt, og synes det ser ut som kulisser til et teaterstykke, eller hentet fra et eventyr. 
Liker veldig godt hvordan det blå vannet blir lyst opp av solen, og selve bildet blir rammet inn av fjellene og grotten. 

Originalbildet er litt større og inkluderer deler av en båt og noen mennesker. 
Jeg redigerte bildet ved å kutte det, legge det inn i iPhoto og forsterke fargene slik at det skal bli mer interessant. 


OriginalbildetDette bildet velger jeg å sette under kategorien reise. Det kan også være under kategorien vår. Bildet er tatt med Olympus speilreflekskamera, og ble tatt i Malta.
Jeg liker bildet fordi jeg synes det er morsomt og interessant å se på. Jeg liker veldig godt den tilfeldige komposisjonen og forholdet mellom lys og skygge.
Originalbildet kan du se over, og som man ser har jeg redigert bildet ved å forsterke fargene i iPhoto, samt bruke effekten blur i kantene av bildet for å gjøre det mer spennende å se på. Vannet stammer fra en fontene, noe som tilsier at komposisjonen er veldig tilfeldig.Dette bildet kategoriseres under reise, men jeg synes også det passer litt til kategorien alder, fordi det han er barnslig sjarm over seg. Bildet er tatt med et Casio kompaktkamera, på stranden i Malta. 

Jeg synes bildet er veldig interessant på grunn av alle fargene i det, i tillegg er det mye kontraster mellom mørkt og lyst. 
Ideen bak bildet var egentlig bare å få fram hvor fristende isen ser ut, men jeg synes selv at bildet er veldig fargerikt og spennende. På grunn av kulene finnner vi mange kontraster i farger, samt mønstre som gjør bildet mer interessant. Dette bildet er tatt med Nikon D5000 speilreflekskamera, og går under kategorien alder. Jeg liker bildet veldig godt fordi personen (som er i 20-årene) ser uskyldig og liten ut. Søsteren min påpekte at det ser ut som om han har sølt mat/sjokolade/is eller liknende over hele seg, men i virkeligheten er dette maling i alle slags farger. 
Jeg liker den enkle komposisjonen i bildet, i tillegg til at jeg liker de store kontrastene mellom mørkt og lyst. Måten lyset treffer han på gjør at bildet blir mer interessant å se på, i tillegg til at lyset også blir reflektert i øyne og på nesen. 

Jeg har redigert bildet ved å kutte det litt, samt gjøre det om til svart/hvitt og skru opp kontrastene litt. 
Dette bildet er tatt med et Casio kompaktkamera, og er fra Mallorca. Jeg velger dermed å kategorisere det som reise. Jeg fant dessverre ikke originalbildet, og det er tydelig å se at dette bildet er redigert. Da jeg redigerte bildet kuttet jeg det mindre for å ramme inn personen på bildet. 
Jeg åpnet det i iPhoto og gjorde det om til svart/hvitt slik at kontrastene mellom lyst og mørkt skulle vise mest mulig. 

Jeg liker dette bildet veldig godt på grunn av lyset som legger en spennende effekt på personen. Komposisjonen var veldig tilfeldig, men jeg synes personen, ved hjelp av kontrastene og lyset, ser ut som hun har en kappe over seg, nesten som en superhelt som forsvinner ut. 
Jeg liker også hvordan mønsteret på gardinene kommer fram gjennom kontrastene. 
Jeg synes dette bildet er veldig spennende og unikt!
Dette bildet har jeg tatt med et Casio kompaktkamera, og det havner under kategorien reise. Jeg tok dette bildet under en festival de holder årlig i Malta. 
Jeg liker veldig godt den tilfeldige komposisjonen i bildet, og jeg liker at det er så mye som foregår på en og samme tid! 

Kontrastene i dette bildet er veldig store, mellom mørkt og lyst. Dette gjør at bildet blir spennende. I tillegg liker jeg at det er så spredt over hele bildet! 
Personen på bildet var en tilfeldig passerende som så på fyrverkeriet, og jeg synes personen gjør at bildet blir litt mer interessant og mystisk!
Jeg har ikke redigert dette bildet noe særlig, bare skrudd kontrastene bittelitt opp. OriginalbildetDette bildet er fra Malta, og er tatt med et Casio kompaktkamera. Jeg velger å kategorisere dette bildet under reise. Originalbildet kan du se over. Jeg liker komposisjonen veldig godt fordi palmetreet blir framhevet på grunn av muren som fungerer som en ramme. 
Jeg har redigert bildet ved å åpne det i iPhoto og velge effekten antique (antikk), som gjør at bildet får litt mer spennende lys og skyggeforhold, i tillegg til at det ikke blir så rotete med masse forskjellige farger. OriginalbildetDette bildet er, i likhet med en del av de andre, tatt i Malta. Dette er også tatt under festivalen, og kan kategoriseres i reise. 
Over kan du se originalbildet. Jeg liker bildet fordi det er interessant og litt mystisk! Jeg liker de kraftige kontrastene i bildet, i tillegg til at jeg liker den måten røyken etter fyrverkeriet la seg. 

Jeg redigerte bildet i iPhoto først, kuttet det og gjorde det om til svart/hvitt. Deretter har jeg jobbet med kontraster! 
Til slutt måtte jeg prøve å få bildet litt skarpere, da brukte jeg PhotoShop og effekten Unsharpen Mask, men det var ikke så lett å få raketter og fyrverkeri til å bli skarpere. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar