torsdag 29. april 2010

Koldnål-trykk

I den siste tiden har vi arbeidet med trykk av teknikken koldnål. Da bruker man en plate (vi brukte en i et metall) hvor man ved hjelp av en spiss koldnål skraverer/skisser/tegner et motiv på.
Vi fikk overført valgt motiv ved hjelp av blåpapir, og etter å ha gjort seg ferdig med platen måtte vi slipe de spisse hjørnene litt.

Trykkingen var veldig spennende!
Først måtte vi ha på svart maling, deretter la platen varme seg opp litt slik at malingen skal trekke seg ned i tegningen på platen. I mens skulle vi våte to papir (av en litt tykkere og finere type), og la de i avispapir slik at vannet skulle trekke seg ut.
Etter det måtte man forsiktig få bort den svarte malingen på platen (forsiktig slik at man ikke fjerner for mye og tegningen ikke vises så godt etter trykk).

Til trykkingen brukte vi en bestemt maskin, og jeg rakk dessverre å trykke bare to ganger.
Ble ikke så veldig fornøyd med mine trykk, det første hadde alt for mye sverte på seg, mens det andre hadde for lite sverte på seg.....

Men, fikk prøvd ut teknikken, og synes det var både lærerikt og morsomt! Spennende resultater fra alle i gruppen!

Fant ikke så mange lenker om koldnål på internett, men på wikipedia står det godt forklart hva koldnål vil si: http://no.wikipedia.org/wiki/Koldn%C3%A5lsradering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar